Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Puutarhan hoitotyöt aihealue Seuraava
pvm: 16.3.2015 19:40

Kysymys: Hiirten kuoriman ruusun pelastaminen

Puutarhan hoitotyöt

Hiiret ovat talven aikana kuorineet talvisuojauksessa olleet köynnösruusut aivan kauttaaltaan Voiko ruusuja vielä pelastaa jollakin tavalla käsittelemällä runko esim vahalla tai vastaavalla? Miten vastaava vahinko olisi parasta ennaltaehkäistä jatkossa?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Mikäli runko on järsitty kauttaaltaan ympäri, niin siinä eivät enää konstit auta. Kasvi ei enää pysty juuristaan vettä ja ravinteita kuljettamaan ylöspäin. Ei siis auta kuin aloittaa kasvatustyö alusta ja leikata köynnösruusu alas ehjään osaan saakka. Juuret kuitenkin pitäisi olla täysissä voimissaan?

Ilmeisesti kyseessä on isompi, ulkona kasvupaikallaan talvetettu ja suojattu köynnösruusu? Talvisuojauksessaan oleva köynnösruusu tarjoaakin mukavat oltavat myös hiirulaisille ja niiden karkottaminen sieltä on melko hankalaa. Lähinnä tulevat mieleen pahan hajuiset tuomenoksat ruusuköynnöksen lomassa - tuskin sitä myrkkyäkään viitsii ruveta köynnösen lomaan ujuttelemaan... Lunta kannattaa myös talloa ja muutenkin käydä talvisuojausta ohimennen varmistelemassa. Mikäli kyseessä olisi joku pienempi, varastossa talvetettu ruusuyksilö, niin silloin avuksi voitaisiin ottaa erilaiset sähköiset hiirikarkottimet sekä -myrkyt. Muita keinoja ei oikein ole.

 Arvostele vastaus kysymykseen "Puutarhan hoitotyöt / Hiirten kuoriman ruusun pelastaminen":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Juhannusruusun leikkaaminen
Hei!Istutimme kesän alussa juhannusruusua takapihallemme aidaksi. Istuttamisen jälkeen tulikin kaikenlaista ja istutusleikkaus jäi tekemättä. Voi...