Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Puutarhan hoitotyöt aihealue Seuraava
pvm: 1.10.2014 15:23

Kysymys: Havunneulaset

Puutarhan hoitotyöt

Mihin voi laittaa suuren määrän havunneulasia? (männyn)

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Havunneulasia voi kasata vaikkapa happaman maan kasvien juurille. Esimerkiksi pintajuuriset alppiruusut hyötyvät neulaspeitteestä, joka suojaa niitä pakkaselta ja muhevoittaa maatuessaan kasvualustaa. Tässä listaa muista happaman maan kasveista.

Voit toki käyttää pieniä määriä neulasia myös kompostissasi, mutta suuret määrät vaikeuttaisivat pieneliöiden hajoitustoimintaa (= kompostoituminen hidastuu). Neulaset myös maatuvat melko hitaasti - ja tekevät valmiista kompostista hieman happamampaa (mustettava kalkituksen yhteydessä).

Jos neulasia on oikein suuri määrä, eikä niitä voi käyttää puutarhassa tai siirtää läheiseen kuusi-/mäntymetsään, niin silloin jää vaihtoehdoksi koko kuorman toimittaminen kaatopaikalle, joka vastaanottaa risuja ja muita kasvijätteitä.Arvostele vastaus kysymykseen "Puutarhan hoitotyöt / Havunneulaset":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: