Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Puutarhan hoitotyöt aihealue Seuraava
pvm: 4.8.2014 19:18

Kysymys: elämänlanka ja tuoksuvatukka

Puutarhan hoitotyöt

1. elämänlanka.
Lähteekö se varrenpaloista kasvamaan. Yritän hävittää sitä ja olen varoiksi vienyt varretkin roskiin pönttöön

2. tuoksuvatukka
Miten saa häviämään kokonaan.Olen leikannut varret viime syksynä ja tänä kesänä taas pienet alut. Saako sitä näin häviemään ,vai onko juuret kuitenkin pitempi-ikäisiä ja tulee aina sieltä uutta. Entä pressun laitto maalle.Kuoleeko hapenpuutteeseen juuret näin. Vai onko myrkytys ainoa konsti,kun ei juuria jaksa kaivaa pois

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Elämänlangan tai karhunköynnöksen hävitys saattaa olla melko haasteellista, sillä ne leviävät siemenistä hyvin tehokkaasti. Ts. tärkeintä on ettei päästä niitä siementämään. Toki ne leviävät juurenpaloistakin - varrenpaloista emme kuitenkaan usko. Parempi silti viedä varsineen roskiin, sillä siemenet saattavat jatkaa kypsymistään kompostissakin... On joku neuvonut kompostoimaan mustassa jätesäkissäkin parin vuoden ajan, jotta varmasti ovat siemenet kuolleet.

Sekä elämänlangan että tuoksuvatukankin kanssa alueen peittäminen on hyvä vaihtoehto, mikäli sen voi tehdä. Muovin tulee kuitenkin olla tiiviisti maata vasten ja mieluiten parin vuoden ajan.

Tuoksuvatukan juuret ovat melko sitkeää sorttia nekin. Vaihtoehtoina on tosiaan juurten kaivaminen pois, kasvuston tukahduttaminen, toistuva ylileikkaaminen (riittävän pieninä) sekä myrkyttäminen (RoundUp-käsittely kasvin lehdille).

Toivotamme sisua ja sitkeyttä torjuntatyöhön!

 

 Arvostele vastaus kysymykseen "Puutarhan hoitotyöt / elämänlanka ja tuoksuvatukka":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Tuoksuvatukan myrkyllisyys kotieläimille
Hei!Suunnittelen pensasaitaa pihan ympärille. Vaatimuksena pensaalle on, että se on nopeakasvuinen ja täysin turvallinen (myrkytön) kotieläimille...