Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Puutarhan hoitotyöt aihealue Seuraava
pvm: 29.1.2012 20:45

Kysymys: Cannan talvettamisesta

Puutarhan hoitotyöt

Olen talvettanut cannoja jo monta vuotta. Nyt kokeilin laittaa tuvan alle jossa tällä hekellä näkyy olevan lämmintä 4,1 astetta. Kosteutta on 32.
Onko huono paikka kun leikkauspinnoissa oli hometta? Voiko nuo vielä pelastaa vai onko mennyttä?
Alahonkajoki, Suomi
Evsihteeri
Puutarha, entisöinti ja virran ylläpitämiseksi jooga
Kysymyksiä: 3 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Leikkauspintojen home kertoo siitä, että kosteutta oli ainakin varastoitaessa hieman liikaa. Ennen varastointia kannan varsien ja lehtien annetaan kuivua, leikataan 10 cm:n tapille ja annetaan vielä hetki kuivahtaa. säilöön laitettaessa ruukun mullan tulee olla lähes kuivaa, sillä muuten juurakot voivat alkaa mätänemään. Kunhan kevät tästä etenee, niin pääset vilkaisemaan juurakon kuntoa. Vaikka leikkauspinnassa hometta olisikin, niin ei se silti kerro mitään koko juurakon kosteustilasta ja kunnosta. Ainakin lämpötila tuvan alla on ok (optimaali on 5 astetta), eikä tuo kosteuskaan nyt mitenkään mahdoton ole (talvisin huonelämpötilassa 20-40 %; talvisäilytyksessä toki saisi olla vaikka 10-20 %). Toivotaan, että cannasi ovat kunnossa. Linkistä pääset lueskelemaan canna-keskustelua...

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Puutarhan hoitotyöt / Cannan talvettamisesta":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Kaksivuotinen canna?
Mitä tarkoittaa cannan kohdalla maininta  kaksivuotinen. Eikö juurakot olekaan moinivuotisia?Kyselee "canna"...