Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Puutarhan hoitotyöt aihealue Seuraava
pvm: 17.9.2012 20:25

Kysymys: Alppiruusujen talvisuojaus

Puutarhan hoitotyöt

Millä tavalla alppiruusut pitäisi suojata talveksi? Minulla on kaksi alppiruusua, jotka molemmat olen hankkinut tämän kesän aikana ja haluaisin varmistaa niiden selviämisen talven yli täällä Koillismaalla.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Alppiruusulla on hyvin pinnassa olevat juuret, joten talvenkestoa voit ensinnäkin parantaa huolehtimalla nyt syksyllä hyvästä kastelusta. Lisäksi kasvin juurille kannattaa haravoida neulas- ja lehtikariketta. Se auttaa kosteutta säilymään maaperässä ja maatuessaan muhevoittaa ja parantaa kasvualustaa; neulaskarike myös pitää maata kasville sopivan happamana. Karike (ja lumipeite) myös suojaa pinnassa olevia juuria. Mikäli kevätaurinko pääsee kovin paistamaan alppiruususi kasvupaikalle (huom. lehdettömät puut!), niin myös kevätsuojaus tulee olemaan tarpeen. Sitä varten voit jo nyt syksyllä rakentaa tukikehikon taimen ympärille - ja kevätauringon ensisäteissä käydä laittamassa suojan taimen peitoksi. Keväällä kastelu lämpimällä vedellä saa kasvin heräilemään. Se on tarpeen jos aurinko jo kovin saa kasvin lehdet yhteyttämään.

Arvostele vastaus kysymykseen "Puutarhan hoitotyöt / Alppiruusujen talvisuojaus":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Viinirypäleen leikkaaminen (lajike pun.Zilga)
Minulla kasvaa eteläterassilla kaksi Zilga-viinirypälettä, joista toinen teki kesällä kolme isoa terttua makeita rypäleitä. En ole toht...