Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Pihasuunnittelu aihealue Seuraava
pvm: 4.3.2013 21:2

Kysymys: Tuulta, pölyä ja vähän meluakin pitävä aita.

Pihasuunnittelu

Pyörätie jyräsi 3metriä leveän ja 10 metriä korkean kuusiaidan ja tietenkin ilman korvausta.Nyt pitäisi saada jotain tilalle.Aita tulisi aurinkoiselle sivulle, vain aamuauringolta suojattuun paikkaan, pituutta n.40 metriä. Kuusiaita on turhan hidas poismennyt aitakin oli 60 vuotias.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Ikävää että menetitte jyhkeän tuulensuojanne - on varmasti nyt "alaston" olo. Yhtä tehokasta ja hyvää suojaa ette kovin nopeasti taida saada, sillä kaiken kasvillisuuden kasvuun kuluu joitakin vuosia - ja kesävihannat kasvit ovat aika paljaita talvisin. Paras vaihtoehto olisikin istuttaa hieman jo kookkaampia kuusentaimia ja ryhtyä kasvattamaan niistä uutta aitaa. Metrinkin mittainen taimi on muutamassa vuodessa jo miehen mittainen (1. vuosi menee juurtumiseen ja sitten alkaa kunnon kasvu). Tämä olisi kaikesta huolimatta kenties paras ratkaisu. Nopeaa suojaa saa esimerkiksi eri pajukasveilla, esim. terijoensalavalla. Aurinkoisella paikalla viihtyisivät myös aroniat (upea syysväritys) sekä syreenit (kukinta, tuoksu), joiden voi antaa kasvaa ihan leikkaamattominakin. Myös kanukka, siperianhernepensas ja tuhkapensas olisivat varteen otettavia vaihtoehtoja. Tutustu kasveihin tarkemmin Kasvikortistossa!

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Pihasuunnittelu / Tuulta, pölyä ja vähän meluakin pitävä aita.":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Tuijan leikkuu
mulla on 7-8 vuotta vanha tuija aita jonka olen kasvattanut 160-220 cm korkeaksi ostaessani taimet  (80-100 cm) niin mulle sanottiin että älä leikkaa...
Tuulisella avoparvekeella selviytyvät kasvit?
Parvekkeeni suuntana on itä mutta murheena tosiaan tuo tuuli; talo korkealla kalliolla joten tuulee joskus kovastikin, parvekkeen reunan on vaaleaa lasia; muutin vas...
Tunnistamaton pensasaita
Tietääkö kukaan, mikä on kuvissa näkyvä pensasaita?...