Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Pihasuunnittelu aihealue Seuraava
pvm: 21.3.2012 10:0

Kysymys: Tontin tasaaminen ja suunnittelu

Pihasuunnittelu

Terve,

1500 neliön tontti koostuu kahdesta osasta, toinen noin 300 neliön pala on liitetty tonttiin myöhemmin. Tästä johtuen "tontit" halkoo ruma hernepensasaita ja viereinen palsta on myös päätonttia hieman alempana. Toiveissani olisi yhdistää nämä kaksi aluetta yhteinäiseksi tontiksi, mikä käytännössä tarkoittaa alkuun pensasaidan poistamista. Pensaat voi varmasti kaivaa pois vaikka näin alkukeväästä, mutta miten on tontin tasaamisen laita? Miten tämä projekti kannattaisi aikatauluttaa, mielellään "uuden tontin" nurmikon kylvämisen ja istutukset tekisin niin aikaisin, kuin mahdollista.

Aitaa on muuten noin 80 metriä, halukas saa noutaa...
Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä.
Kysymyksiä: 80 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Näkyvyys kannattaa tosiaan avata hernepensaat poistamalla. Koko tontin tasaaminen on yksi vaihtoehto, mutta kannattaa myös harkita kerroksellisuuden säilyttämistä. Penkereeseen voi istuttaa hieman matalampaa kasvillisuutta, sekä muutaman valikoidun puun. Portaat johdattamaan "alapihalle". Puutarha on kauneimmillaan, kun se sisältää erilaisia tiloja ja yllätyksellisiä elementtejä (jotakin voi löytyä myös piilosta). Kannattaisi kysyä vaikka pihasuunnittelijan konsultointikäyntiä; kertakeskustelulla saa paljon ideoita, eikä se maksakaan kovin paljoa. Työt kannattaa aloittaa heti kun mahdollista. Pensaiden poisto ja maanpinnan tasaaminen/penkereen muotoilu voidaan tehdä jo nyt maan ollessa vielä jäässä. Tontin korkeuseroa voidaan tasoittaa tuomalla lisämaata (tarviiko kasvualustaa parantaa? Tässä on tilaisuus muokata koko alue). Nurmi- ja istutusalueet kannattaa suunnitella vaikka ruutupaperille ennen töihin ryhtymistä. P.s Laita ilmoitus pensasaidastasi Puutarhapörssiin.

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Pihasuunnittelu / Tontin tasaaminen ja suunnittelu":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Puiden suojaaminen ja istutus rakennustontilla
Hei,rakennamme omakotitaloa ja haluaisimme rehevän tontin jossa puut ja pensaat tarjoavat paitsi kaunista ulkonäköä myös näkösuojaa naa...
Kesämökin piha-alue
Hei, mökkitontti on kooltaan 1,6 ha ja se on erittäin savista entistä peltomaata loivalla etelärinteellä vyöhykkeellä III. Nurmikk...