Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Pihasuunnittelu aihealue Seuraava
pvm: 17.6.2020 15:48

Kysymys: Talon vierusta ja rinteen tukeminen, sadevedet, pihalaatat

Pihasuunnittelu

Moi,

Oktni ympärillä on noin 5-10m omaa pihaa. Yhdellä sivustalla maa viettää kohti taloa, eli sadevedet valuvat taloa kohti. Sokkeli on pinnasta kostea etenkin tuolla seinämällä. Tarkoituksena olisi siis poistaa maata sen verran, että kaato olisi talosta poispäin. Noin 5m talosta on naapurin korkea lankkuaita, joka pitäisi siis saada tuettua, ettei aita kaadu kun maa-aines vierestä poistuu. Paljonko maata (cm) kannattaisi jättää aidan viereen omalle puolelle ennen "rinteen" alkamista? Mitä kiviä tms rinteeseen tulisi laittaa? Pohjalle kangas? Kasveja sitomaan? Kuinka jyrkkä rinne voi olla, jotta aita ei vaarantuisi? Talon muilla seinustoilla maa on aikalailla samassa korkeudessa talon kanssa. Kannattaisiko muiltakin seinustoilta poistaa maata sen verran, että maa näkyvästi viettäisi pois talosta? 

 


Tämä kysymys ei ole vielä saanut virallista vastausta.


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Miten leikata alppiruusua, kun runko on haljennut?
Puistoalppiruusuni on kasvanut noin 7 vuotta hienosti paikallaan ja olen joutunut sitä jopa aika ajoin muotoilemaan talvileikkauksilla. Pensas on kukkinut upeasti jo...