Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Pihasuunnittelu aihealue Seuraava
pvm: 19.3.2012 6:28

Kysymys: Saaren maanpeitekasvit

Pihasuunnittelu

Hei!

Asumme järven rannalla, III-vyöhykkeellä. Meillä on pieni saari jonka reunamille on lisätty ruopattua järvenpohjaa. pinta on oikeastaan pelkkää savea ja siinä kasvaa koivuja ja sammalta. Emme halua saaresta tehdyn näköistä. Onko olemassa mitään maanpeitekasvia tms. jota voisimme reunamille istuttaa ilman sen kummempia maanparannuksia? Nythän se on paljas ja melko ruma. Itsestäänkin siihen varmaan kasvaa luonnonkasveja, ainakin jossakin vaiheessa?

Terveisin Tiina
Pohjois-Savo, 
Kysymyksiä: 1 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Toki rantaan pian alkaa kasvia nousemaan ihan luonnostaankin, mutta... voisihan sinne istuttaa/kylvää jotain jo nyt! Marita Kuikka Suomen Niittysiemen Oy:stä suositteli kylvämään aluksi muutamia laikkuja jäykkänataa. Sitten kun heinä on voimissaan, niin väleihin voi kylvää matalia kasveja (ketoneilikkaa, orvokkia jne.). Heinä suojaa pienempiä kasveja niiden alkuvaiheessa (kun juuret pääsevät syvälle, niin ne pärjäävät heinän suojassa hyvin; yksinään eivät). Kannattaa myös katsella saaren kasvillisuutta; olisiko siellä jotain kivaa siirrettäväksi rantaan? Tai mitä lähisaarilla kasvaa? Savikerros on varmasti hyvin tiivis, ravinteikas ja märkäkin, joten kasvivalinnassa on oltava tarkka (monet rantakasvit viihtyvät kuivalla ja kivikkoisella rannalla - toki ihan vesirajassakin viihtyviä löytyy). Jos yläreunassa on vähänkään kivisempää/hiekkaisempaa, niin voitte harkita myös tyrniä ja sianpuolukkaa - tai taikinamarjaa. Myös tuomet menestyvät rannassa. Vakavasti voi harkita myös keltakurjenmiekkaa, osmankäämiä, rantakukkaa, rentukkaa yms. ihan luonnostammekin löytyvää lajia. Katsohan linkistä mitä Kasvikortisto tarjoaa saviselle ja kostealle paikalle

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Pihasuunnittelu / Saaren maanpeitekasvit":
Jäsenen Tintsi antama (21.3.2012 6:28) kommentti

Kiitos vastauksesta! Tästä saimme jo monta mukavaa vinkkiä saaren muokkaukseen. Kesällä pitääkin tehdä kierros veneellä ja katsella mitä muilta saarilta löytyy. Oikein mukavaa kevään jatkoa ja iso KIITOS meidän puolesta! :)


Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Uusi piha
Hei,   Meillä on pihan toteutus kesken. Kaipaisin neuvoja seuraaviin asioihin: Mitä maanpeitekasveja suosittelisit suklaakirsikkapensaiden ympäri...