Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Pihasuunnittelu aihealue Seuraava
pvm: 19.2.2013 12:25

Kysymys: Rajapensas

Pihasuunnittelu

Mikä laji kestää aurauslumet? Esimerkiksi tänä talvena kinokset ovat korkeat. Tilaa kadun ja rakennuksen välissä on 6m, josta 4m on tontin puolella. Mille etäisyydelle pensas kannattaisi istuttaa, vai tulisiko pensaan tilalle valita puuaita?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Pensasaidan tai -aidanteen voi istuttaa miltei mistä lajista vain. Valinnassa ja istutusetäisyydessä tulee kuitenkin ottaa huomioon kinostuvan lumen määrä, tiesuolan mahdollisuus - sekä tietenkin kunnan rakentamismääräykset ja omat toiveet sekä tarpeet. Näiden kriteerien lisäksi lopullisen ratkaisun tekee kasvupaikan olosuhteet ts. mitkä kasvit menestyvät kyseisessä paikassa. Selvitä siis ensin alueen rakentamismääräykset ja tarkastele mitä naapureilla on raja-aitana (antaa kuvaa alueella viihtyvistä kasveista). Sopivia vaihtoehtoja on useita ja lopullisen päätöksen pohjana on huomioitava monet seikat. Aurauslumia kestää esimerkiksi pensaat, jotka voi leikata tarpeen vaatiessa alas (mm. angervot, ruusupensaat)- näistä ei kuitenkaan ole näkösuojaksi. Hyviä vaihtoehtoja on toki myös kuusi- tai tuija-aita. Tai pernteisempi tuhkapensasaita. Istutusetäisyys riippuu kasvin vaatimasta tilasta ja sen tarvitsemasta suojaetäisyydestä. Puutarha.netin Kasvikortistossa voit tutustua tarkemmin eri vaihtoehtoihin. Voit rajata hakua kasvuolosuhteisiin sopivaksi.

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Pihasuunnittelu / Rajapensas":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: