Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Pihasuunnittelu aihealue Seuraava
pvm: 12.9.2018 7:18

Kysymys: n. 40v vanha hopeapaju pihassa. Salaojaremontti menossa. Onko juurista enää haitaa?

Pihasuunnittelu

Moi,Minulla on pihassa täysikasvuinen hopeapaju ja taloyhtiössä on menossa salaojaremontti. Olen lukenut että ainakin nuorten puiden juuret voivat olla haitaksi putkille, mutta onko täysikokoisen puun juurista enää haittaa? Ei haluttaisi komeaa puuta kaataa vain varmuuden vuoksi. 

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Puut kasvattavat juuriaan koko elämänsä ajan, joten puun iällä ei sinänsä ole merkitystä. Tärkeintä on puun etäisyys täysikasvuisena tuosta salaojasta. Eli kaivetaanko salaoja puun latvuksen alueelle? Juuristo kasvaa suurinpiirtein samalla alueella kuin latvus sen yläpuolella.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Pihasuunnittelu / n. 40v vanha hopeapaju pihassa. Salaojaremontti menossa. Onko juurista enää haitaa?":
Puutarha.net Vastaajat

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

eliöitä kompostorissa
Valmistan puutarhaa varten joka vuosi omaa kompostia, pikakompostorissa. Nyt kuin myös viime vuonna esiinty eräs riesa: kompostori on täynnä pienen pi...
Vanhojen kuusien pelastaminen
Naapurissa rakennetaan. Maansiirtotöissä vaurioitui meidän puolemme kuusien juuria. Haluamme pelastaa komeat kuuset (vanha kuusiaita, n 10m kor...