Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Pihasuunnittelu aihealue Seuraava
pvm: 10.11.2015 16:18

Kysymys: Marjasinikuusama-aidalle kaveri

Pihasuunnittelu

Raja-aitamme on epäonnistunut, kun marjasinikuusaman jatkeena olleet Sinikuusaman taimet hankittiin saantivaikeuksien takia kahdelta puutarhalta ja niiden kasvutapa osoittautui erilaiseksi. Lisäksi istuttajat istuttivat ne sekaisin. Ensi vuonna on nyt vihdoin pakko kaivaa ylös nuo normi sinikuusamat ja jatkaa marjasinikuusamalla tai jollain muulla.... Mikä tähän kävisi?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Pahoittelumme vastauksen viipymisestä. Kysymys oli tallentunut palveluumme sen ollessa suljettuna uudistustöiden ajan.

Marjasinikuusaman seuralainen riippuu paikan kasvuolosuhteista sekä omista toiveistanne. Mikäli marjasinikuusaman kasvutapa miellyttää ja kasvu on hyvää, niin aita voi koostua vain siitä. Jos kuitenkin kaipaatte aitaan lisää elävyyttä tai mahdollisesti osittain näkösuojaa, niin voitte valita tuleviin aukkopaikkoihin jonkin kasvutavaltaan hieman erilaisen lajin. Esimerkiksi jotkin koriste- tai hedelmäpuut säännöllisin välein pensasaidassa tuovat korkeutta ja näyttävyyttä. Esimerkiksi krsikkapuut, koristeomenapuut ja ruusuorapihlaja ovat edukseen tällaisessa aidanteessa. Toisaalta myös jokin ikivihreä havukasvi tarjoaisi väriä talvisaikaankin; menestyisikö esimerkiksi tuijat? Tuoksuja rakastavalle myös syreenit ovat mainio vaihtoehto.
Suosittelemme tutustumaan vaikka Puutarha.netin Kasvikortiston avulla erilaisiin, alueellanne menestyviin lajeihin. Hakukriteereiksi menestymisvyöhykkeenne lisäksi ainakin haluamanne kasvukorkeus ja/tai pensa/puu.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Pihasuunnittelu / Marjasinikuusama-aidalle kaveri":
Puutarha.net Vastaajat

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: