Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Pihasuunnittelu aihealue Seuraava
pvm: 5.5.2014 19:8

Kysymys: Lajin valitseminen

Pihasuunnittelu

Hopeahärkki, vuoriaro, sammalleimu, patjarikko...

Miten valita reunuskasvi. Toivoisin sen kukkivan mahdollisimman pitkään ja varmasti. Toisaalta toivon sen pysyvän kauniina myös kukinnan jälkeen. Penkki on aurinoinen, kuivahko. Väritoive: valkoinen, punaiset, oranssit. Paikka Varsinais-Suomi.
Kysymyksiä: 4 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Olethan tutustunut Puutarha.netin Kasvikortistoon? Se auttaa valitsemaan sopivat kasvit - ja sieltä saat tarkempaa tietoa eri kasveista!

Hopeahärkki, sammalleimu ja patjarikko (vuoriaroa emme valitettavasti tunne) viihtyvät aurinkoisessa ja kuivahkossakin paikassa - ja kukkivat melko pitkään ja varmasti. Kaikki leviävät rönsyillään voimakkaasti mattomaisena kasvustona ja ovat omalla tavallaan kauniita myös kukinnan jälkeenkin. Hopeahärkki kenties saattaa välillä olla hieman resuisen oloinen. Suosittelemme tutustumaan kasveihin tarkemmin ja tekemään itse päätöksen lajien kesken. Hieman päätöksentekoon vaikuttavat myös kasviryhmän muut kasvit sekä niiden väritys - sekä se oma maku.

Ps. Tutustu myös rönsyleimuun, kivikkosuopayrttiin ja vaikkapa isorikkoon - Kasvikortistosta löytyy 68 kpl aurinkoisessa, kuivahkossa paikassa viihtyvää, alle 30 cm jäävää perennaa!Arvostele vastaus kysymykseen "Pihasuunnittelu / Lajin valitseminen":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Omenapuun elinkelpoisuus?
Istutimme ns kääpiöomenapuun taimen, johon oli vartettu kahden eri lajin oksia  n. 3 v sitten ja kuinka ollakaan, talvella 2013-2014 rusakot pä&#...
Mikä pensasruusu
Mikähän pensasruusulaji on sellainen jossa on tummanvihreät hopeansävyiset lehdet ja jonka kukat ovat yksinkertaiset aniliininpunaiset...