Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Pihasuunnittelu aihealue Seuraava
pvm: 18.2.2013 7:58

Kysymys: Kohopenkin kohotus ja peurankellon poisto

Pihasuunnittelu

Minulla on kivireunuksella 50cm kohotettu kukkaryhmä, jossa on lähinnä matalia kivikkokukkia. Vieressä on matalampi osa, missä on lamokatajaa ja sulkalehtipensas, joka aika vanha. Siitä on lahonnut oksia, jotka on poistettu juuresta - onneksi versoi samaa lajiketta. Nyt kysyisin miten teen, kun haluaisin maata nostaa ympärillä noin 20 cm. Pitääkö suojata runkoa ettei multa vastaa siihen? Sitten toinen kysymys: samassa ryhmässä on pesiytynyt peurankello, jonka haluaisin pois. Mulla alkaa olla konstit vähissä - nurmikollakin se kasvaa vaikka sitä leikataan. Vastauksesta kiitollinen Viherpeukalo

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Tarkoittanet Sulkahernepensasta (Caragana arborescens "Lorbergii")? Voit nostaa maata sen ympäriltä ja vaikka leikata kaikki versot lyhyeksi, sillä se uudistuu hyvin eikä saa "hernettä nenäänsä" maanpinnan nostosta. Peurankellosta eroon pääsy voikin sitten olla hankalampi juttu, sillä se leviää niin siemenistä kuin rönsyistään. Leviämistä ainakin hillitsee kasvuston leikkaaminen ennen siementämistä. Paras keino sen torjuntaan on kitkeä kaikki taimet pois heti huomatessaan. Toki myös torjunta-ainetta voi käyttää, mutta tällöin on oltava varovainen ettei aine pääse kosketuksiin minkään muun kasvin kanssa.

Arvostele vastaus kysymykseen "Pihasuunnittelu / Kohopenkin kohotus ja peurankellon poisto":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: