Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Pihasuunnittelu aihealue Seuraava
pvm: 8.4.2016 11:45

Kysymys: Istutuslaatikon salaojitus

Pihasuunnittelu

Hei.Rakensin rivitalon pihaan laatikoita johon istutan tuijia.kysyn salaojasta.Laatikon pohjallehan pitää laittaa soraa,esim lekasoraa.minä kuitenkin vuoraan laatikon styroksilla ettei juuret talvella jäädy,niin eikö ole sama kun poraan pohjastyroksiin reikiä,ja eristän sen kankaalla,ettei multa tuki reikiä ja vesi pääsee poistumaan reikien kautta.Onnistuuko??? 

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Suunnitelmasi kuulostaa ihan toimivalta. Tärkeintä tosiaan on että ylimääräinen vesi pääsee pois kasvualustasta, eikä kasvi huku/kasvualusta jäädy. Eristämisestä ja salaojittamisesta riippumatta astiaan istutetuista tuijista täytyy pitää erityisen hyvää huolta. Kastelun tulee olla säännöllistä talven tuloon saakka, talveksi kannattaa suojata ja siirtää vaikka hieman sivummalle ja keväällä tulee varjostaa ja huolehtia kastelusta heti kevätauringon alkaessa lämmittämään. 

Teithän riittävän reilun kokoiset laatikot? Tilavassa laatikossa monivuotisten kasvien menestyminen ja talvehtiminen on varmempaa. Tuija-artikkelissa asiaa myös tuijien ruukkukasvatuksesta!

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Pihasuunnittelu / Istutuslaatikon salaojitus":
Puutarha.net Vastaajat

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: