Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Pihasuunnittelu aihealue Seuraava
pvm: 29.7.2015 13:41

Kysymys: irtonurmikko

Pihasuunnittelu


Hei


Nurmikkomme on vanha ja aika huonokuntoinen, ainakin paikoitellen. Olen monesti yrittänyt paikata ja istuttaa nurmikkoa, mutta ei se oikein pysy. Olemme myös tehneet reikiä nurmikkoon ja laittaneet hiekkaa ja kalkkia niihin. Pihallamme kasvaa muutama todella iso tammipuu. Varsinkin niitten ympärillä on huonosti kasvava nurmikko. Mutta myös city kanit vaivaavat, ja kaivavat kuoppia nurmikkkoon. Olisin halukas ostamaan irtonurmikon, mutta minun pitäisi tietää tuleeko tämä toimimaan ja kasvamaan pihallamme. Mm seuraavat kysymykset minulla on:


  • kasvaako tuo nurmikko vaikka alusta ei ole kovin ravinteikas ja meillä on näitä isoja tammi puita pihallamme?

  • eikö nurmikkoa voi asentaa suoraan nykyiselle nurmelle, vaan alustus pitää tehdä ihan kuin kylväisimme itse nurmikon?

  • miten paikata nurmikkoa jos city kanit sitten kaivavat kuoppia.

  • olen lukenut kaiken infon mitä siirto nurmikosta löydän, mutta mietin tulisiko minun kuitenkin tilata tänne puutarha neuvoja katsomaan nurmikkoa – en halua ostaa ja investoida aikaa ja rahaa nurmikkoon jos se ei sitten kuitenkaan kasva täällä

  • muita ajatuksia / vinkkejä?


Kiitos, MariellaKommentoi:*
Virallinen Vastaus

Nurmikko tarvitsee hyvin kasvaakseen riittävästi valoa, vettä ja ravinteita. Kasvualustan tulee olla vähintään 20 cm paksu, jotta nurmikasvit siinä menestyisivät. Huonosti kasvava nurmikkonne kertoo selvästi heikoista kasvuolosuhteista, eikä siinä kasvaisi siirtonurmikkokaan yhtään kylvönurmikkoa paremmin (molemmat vaativat tosiaan samanlaiset pohjatyöt). Etenkin vanhojen puiden ympärillä on maakerros niin ohutta ja kuivaa, sekä valonmäärä vähäinen, ettei ruoho enää kasva. Lisää nurmikon perustamisesta.

Suosittelisimme koko nurmialueen uudelleen perustamista. Se kuitenkin edellyttää joka tapauksessa maanpinnan muokkaamista ja kasvualustan lisäämistä hyvälaatuisella maa-aineksella. Tammien juuristoalue kannattaisi puolestaan jättää suosiolla rauhaan - tai kattaa se jollain muulla aineksella.

Kanien jälkiä voi paikata ihan tavallisen paikkauskylvön avulla; tasaa ja tiivistä, lisää tarvittaessa hieman multaa, kylvä siemenet ja tiivistä kevyesti. Kastele.

 Arvostele vastaus kysymykseen "Pihasuunnittelu / irtonurmikko":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: