Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Piharakenteet aihealue Seuraava
pvm: 23.5.2011 13:11

Kysymys: Terassin perustusten routasuojaus jälkikäteen

Piharakenteet

Hei. Rakensimme suuren (n. 7 x 6 m) terassin omakotitalon kylkeen viime kesänä. Perustus on seuraavanlainen; maata pois n. 30 cm, tilalle kangas sekä 0-32 kivimurskaa. Itse terassi lepää harkkojen päällä eli kelluu. Talven jäljiltä terassin toinen reuna (nurmikon puoleinen) oli noussut huomattavasti eli routimista oli ollut paljon. Nyt terassi on laskeutunut pikkuhiljaa, mutta jäänyt keskeltä vielä selvästi koholle.

Voiko olettaa että loppukin laskeutuu vielä kohdilleen?

Voiko terassin routasuojausta parantaa vielä jälkikäteen, ilman että terassia tarvitsee purkaa, ainakaan kokonaan? Kivimurskan poistoon en ryhdy missään tapauksessa.

Taloni sijaitsee pohjois-pohjanmaalla ja maaperä on savinen.
Kysymyksiä: 1 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Olen sitä mieltä, että keskellä terassia on vielä routaa. Sinne ei pääse aurinko eikä sade. terassi palautuu vielä jopa juhannukseen asti. Routasuojausta ei saa parannettua kovin helposti. Koko terassin alle, ja 1,5 m ulkopuolelle, pitäisi saada levitettyä 5 - 10 cm EPS-eristettä, myös harkkojen alle. Silti kovana talvena routa menee perusmaahan asti. Seuraa, miten terassi käyttäytyy nyt, ja tee sitten vasta ratkaisuja.

Arvostele vastaus kysymykseen "Piharakenteet / Terassin perustusten routasuojaus jälkikäteen":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Tuholainen vai hyötyeliö
Viime päivinä lasitetun terassin ulkopuolelle on ilmestynyt useita kymmeniä kuvassa näkyviä toukkia. Mitä ne ovat ja...
Kasvit savialtaassa
No voi... tuli perustettua uusi istutusalue (perennoja, pensaita, omenapuu) savimaljaan. Savea on paksusti joka puolella ja vesi ei tietysti pääse nyt pois. Onk...
Kohopenkkiin ruusupensasta?
Hei! Olemme rakentaneet korkeahkon terassin edustalle muurikivistä kukkapenkin, johon toiveenani oli saada istutetuksi ruusupensasta. Penkki on siis noin 3,5m pitk&#...