Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Piharakenteet aihealue Seuraava
pvm: 7.4.2014 17:28

Kysymys: Saako pihaa kohottaa naapuritonttiin nähden

Piharakenteet

Pihamme on pitkänmallinen ja maisemallisista muodoista johtuen "kallellaan" oikealle. Saako pihaa nostaa lisämaalla toiselta puolelta siten, että se tulisi ns. vaateriin, jolloin oikealla puolella sijaitsevaan tonttiin nähden piha jäisi korkeammalle? Vasemmalla sijaitseva naapurin tontti on samassa tasossa pihaamme nähden.
Jäsenen ruosu antama (7.4.2014 18:5) kommentti

Peruslähtökohtana voisi pitää sitä, että sadevedet eivät saisi (saa) valua naapurin tontille !  Voisiko olettaa että naapuruussuhteet ovat hyvät..? Mielestäni voisitte yhteisesti keskustella kaikille sopivasta ratkaisusta, ettei jatkossakaan tule "kanttia"...!
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Ellei alueen kaavamääräyksissä ole määritelty tontin maanpinnan korkeuksia, tontin muotoilu on mahdollista. Toteutuksessa tulee kuitenkin huomioida ettei naapuritontille aiheudu haittaa toteutuksesta, rajaamalla esim muurilla korkeusero.
Tee huolellinen esisuunnittelu hankkeesta, jonka pohjalta käy neuvottelut naapurin kanssa löytääksesi myös hänen hyväksymisensä hankkeelle.
HS

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Piharakenteet / Saako pihaa kohottaa naapuritonttiin nähden":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

seppelvarvun istutus
Olen istuttanut osalle pihaa seppelvarpua.Voiko sen alle laittaa katetta vai haittaako kate sen leviäimistä....