Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Piharakenteet aihealue Seuraava
pvm: 13.12.2014 17:4

Kysymys: olohuoneeseen yksityisyyden tuntua

Piharakenteet

Minulla on rivitaloasunnossa seinän levyiset ikkunat oleskelupihalle, korkeus 160 cm ja leveys 5 metriä.  Oleskelupiha päättyy parkkipaikkaan johon seinästä matkaa 8 metriä. Tunnen asuvani parkkipaikalla. Piharemonttia aloitellaan ja etsin mahdollista näkösuojaa parkkialuetta vastaan ja itselleni yksityisyyttä.  Aidan korkeus saisi olla 170 cm ja tumman värinen  talon entinen värityyli, talo on punainen tiilitalo ja katto musta. Piha on kaakkois-eteläsuunta. Ilta-aurinko ei paista, koska lounaan suunnalla toisen  talon seinä estää sen. Millainen aitamalli olisi paras portteineen. Parkkialue häiritsee kahta asuntoa yhtiössämme, jotka ovat katoksella yhteydessä toiseen siipeen rivitaloa.Mistä pensaasta saisi hyvän näkösuojan ympäri vuoden, nykyinen norjanangervo joudutaan postamaan pihasaneerauksessa, 30 vuotta vanha, huonosti hoidettu. Norjanangervo ei ole toiminut riittävänä  näkösuojana.Jos taloyhtiö laittaa pensasaidan, saako asunnon haltija hallituksen päätöksellä rakentaa sisäpuolelle oman aidan omin kustannuksin,  joka peittää näkymät parkkipaikalle. Olen löytänyt kahdenlaista tulkintaa, kyllä ja ei.

 

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Hei,

Kysymys kuuluu, häiritseekö parkkipaikka myös pihalla oleilua? Jos häiritsee, niin silloin miettisin suojaa myös ulkopuolelle. Rivitalossa tulee toki muistaa, että aina ei voi sooloilla eli kannattaa kysyä taloyhtiöltä tai vastaavasti muilta asukkailta saako aidan rakentaa ja olisiko tuo puska-aita lauta-aitaa parempi vaihtoehto. Tuo 170cm korkea tumma aita tuntuu hurjalta, mutta en ole toki nähnyt tuota aluettakaan. Harmi kun et laittanut kuvaa. Monesti rivitaloissa kyllä on korkeat aidat juuri tuon parkkipaikan puolella, jotta yksityisyys säilyy. Ongelma taitaa enemmän olla se, että sinä et halua nähdä koko ajan parkkipaikkaa kuin se, että ulkoa näkyisi sisälle.

Jos ajatellaan asiaa sisäpuolen osalta, niin itse en suosisi puoliverhoja tuollaisessa tilanteessa, sillä ne tuntuvat katkaisevan ikkunan, eivätkä mielestäni oikein sovi tuollaiselle pitkälle ikkunaseinälle. Maitolasikalvoa on saatavilla ja se on helppo asentaa ja tarvittaessa poistaa, eikä siitä jää jälkeä ikkunaan. Sivuverhojen kanssa toimisi myös valoverho, joka estäisi suoran näkymän olohuoneeseen. Myös toimiva laskosverho tai sälekaihtimet voisivat ajaa asian, sillä kummatkin saa tarvittaessa ikkunan edestä pois.Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Piharakenteet / olohuoneeseen yksityisyyden tuntua ":
Sisustussuunnitelu E-Design 
PORI, Suomi
sisustussuunnittelija

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: