Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Piharakennukset aihealue Seuraava
pvm: 10.3.2014 11:51

Kysymys: Pihasaunan lattia

Piharakennukset

Hei, rakennan pihasaunaa, johon tulee "vino" lautalattia ja keskelle rako ja ulosheittokouru (ei siis eristettä lattiassa, lautalattia tuulettuu ja kuivuu alta). Siihen liittyen kaksi kysymystä. Toiveena saada musta tai tummanharmaa lattia ja tätä on kysytty aikaisemminkin, mutta vastauksia on tullut erilaisia. Eli millä lattia tulisi käsitellä? Laitanko esimerkiksi sävytettyä puuöljyä vai mikä tulisi laittaa jotta lattiasta saadaan tumma, kestävä, mutta kuivuisi myös hyvin? Toinen kysymys eristeistä. Lattiassa ei siis eristettä, mutta seinissä ja katossa Sauna-Satu. Laitetaanko seinien Sadut niin, että ne tulevat tähän puulattiiaan asti kiinni tiiviisti? Vai jätetäänkö ne irti lattiasta?
Kysymyksiä: 4 kpl
Jäsenen marksto antama (10.3.2014 18:10) kommentti

Hautatervaa on kai taas saatavissa. Aika pian se imeytyy tahraamattomaksi. Haiseeko vai tuoksuu on sitten makuasia.
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Itse lakkasin venelakalla jonka voi sävyttää haluamansa väriseksi, siis valmiin lattian päältäpäin. Näin lauta pääsee kuivumaan alapuolelta. Pohjustus kannattaa tehdä 30 % ohennetulla lakalla joko yksi tai kaksi kertaa. Lakatusta lattiasta tulee helposti liukas. Yksi konsti on sirotella viimeiseen lakkakerrokseen kvartsihiekkaa.
Sauna Satu tulee jättää lattiasta auki vähintään 3 cm kuivumisen varmistamiseksi.
HS

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Piharakennukset / Pihasaunan lattia":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Sopiva kasvi hirsiseinän eteen
Etsin sopivaa kasvia. Paikka, johon kasvi tulisi, on kooltaan noin 1m*1,7m, vanhan pihasaunan seinänvierus. Talvella traktori puskee tähän kohtaan jonkin v...