Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Pihan pinnat ja rakenteet aihealue Seuraava
pvm: 9.3.2015 14:34

Kysymys: Työkaluvajat

Pihan pinnat ja rakenteet

Hei, teillä oli puutarhaan laitettavia kevytrakenteisia vajoja, joita voidaan käyttää puutarhakoneiden ja työkalujen säilytykseen lähempänä kasvimaata. Miten tällaisten rakenteiden piirustukset on saatavilla ja tarvitaanko niille hakea rakennuslupaa kunnalta?

Terveisin Arvi Huttunen

email rainer.huttunen@hotmail.com


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Tee se itse -arkistostamme on monenlaisia ohjeita - tai ohjauksia eteenpäin tarkemman tiedon pariin. Kts. Tee se itse: vaja , sivun alareunan linkistä pääset katsemaan Puuinfon työohjeen ja materiaalilistat.

Rakennuslupa-asiat on hyvä varmistaa asuinpaikkakunnalta. Rakentamisen rajat ja rajoitteet vaihtelevat alueittain – ja jopa kunnittain. Joitain perussääntöjä toki on voimassa: esimerkiksi haja-asutusalueilla lupakäytännöt ovat hieman väljempiä kuin kaava-alueilla. Kannattaa aluksi tutustua kunnan internetsivustoihin, joista yleensä löytyy ohjeita ilmoitusten ja lupahakemusten tekemisestä sekä niiden tarpeesta. Sieltä löytyy myös kunnan rakennusviranomaisten yhteystiedot. Tarkempaa tietoa lupakäytännöistä saat esimerkiksi kuntasi rakennustarkastajalta. Myös naapurin mielipide voi olla tarpeen.Arvostele vastaus kysymykseen "Pihan pinnat ja rakenteet / Työkaluvajat":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: