Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Pihan pinnat ja rakenteet aihealue Seuraava
pvm: 1.8.2022 8:13

Kysymys: Kimalaisen pesä

Pihan pinnat ja rakenteet

Onko haittaa kun kimalainen on tehnyt nähtävästi tiilitalon ilma aukkoon?sokkelin yläpuolelle.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kysymys menee puutarhanhoidosta ennemminkin rakennustekniikan puolelle, joka ei ole osaamisalueellamme. Suosittelemmekin kääntymään alan asiantuntijan puoleen.

Yleisellä tasolla kimalaisten aiheuttamaa haittaa voitaneen kuitenkin arvioida miettimällä, onko kyseessä yksi monista ilma-aukoista seinärakenteessa vai estääkö pesä ilmanvaihdon rakenteessa kokonaan. Pesän aiheuttamaa haittaa mietittäessä on hyvä muistaa, että kimalaispesä on yksivuotinen ja yhdyskunta on melko pieni, korkeimmillaan ehkä muutamia satoja yksilöitä, usein paljon pienempikin. Syksyllä kuningatar hylkää pesän ja etsii itselleen talvehtimispaikan. Pesän muut kimalaiset aloittavat mesi- ja siitepölysyömingit syksyllä kukkivissa kasveissa ja lopulta kuolevat pois. Pesästä vain kuningatar talvehtii ja etsii itselleen keväällä uuden pesäpaikan.

 

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Pihan pinnat ja rakenteet / Kimalaisen pesä":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: