Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Perustukset aihealue Seuraava
pvm: 30.7.2012 9:24

Kysymys: Terassin perustus maalämpöpiirin päälle

Perustukset

Tonttimme on vanhaa peltomaata/savimaata. talo seisoo teräspaalujen päällä (valmistunut 1/2012). talossa maalämpö ja keruupiiri on n.metrin syvyydessä takapihalla. olisi tarkoitus rakentaa terassi talon kahdelle sivulle.
terassista tulisi siis L-mallinen ja kooltaan noin 3,5x8 + 2,2x8.
Toisella sivulla on savimaa vaihdettu n. 1,5m syvyydestä asti murskeeseen joten siinä ei liene pelkoa routimisesta.
Toinen suuremmaksi suunniteltu osa taas tulisi keruupiirin/maapiirin päälle ja pintamaa n. 50cm on vaihdettu täytehiekkaan.
Miten perustus kannattaisi tehdä?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Terassi perustetaan pilarien varaan ja pilariantura ei saa tulla lähelle keruupiirin putkea. Anturan alta on otettava perusmaata pois n. 1,5 m syvyyteen anturaa laajemmalta alueelta. Silti anturan alle on syytä asentaa routasuojaus. terassit ovat varsin massiivisia ja niiden rakentaminen edellyttää toimenpideluvan hakemisen. Suunnitelmien laatija piirtää myös perustamisratkaisun.

Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Terassin perustus maalämpöpiirin päälle":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Tuholainen vai hyötyeliö
Viime päivinä lasitetun terassin ulkopuolelle on ilmestynyt useita kymmeniä kuvassa näkyviä toukkia. Mitä ne ovat ja...
Kohopenkkiin ruusupensasta?
Hei! Olemme rakentaneet korkeahkon terassin edustalle muurikivistä kukkapenkin, johon toiveenani oli saada istutetuksi ruusupensasta. Penkki on siis noin 3,5m pitk&#...