Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Perustukset aihealue Seuraava
pvm: 19.2.2019 11:36

Kysymys: Talon perustuksen kalliolouheen päälle

Perustukset

Suunnittelemme puisen elementtitalon rakentaminen rakentamattomalle tontille, joka on ollut aiemmin rakennusyhtiön omistama. Tonttia on ymmärtääkseni aikoinaan rakennusyhtiön taholta valmisteltu rakentamiseen niin, että suurin osa n.3/4 tontista (alunperin lievä rinnetontti) on tehty suht tasaiseksi karkean ns. kalliolouheen avulla (30-80cm kiviä). Syvemmällä maaperässä kallio/moreeni. Samaan aikaan vastaavanlaisen tontin ostanut naapurimme on jo rakentanut uuden talon nimenomaan kalliolouheen päälle, niin että ensin on levitetty tasainen sorakerros louheen päälle ja tämän jälkeen valettu betonilaatta.Onko tällainen perustus ratkaisu toimiva? Eikö louhetta tarvitse "ankkuroida" mitenkään maaperään, jotta se ei liikkuisi lievästi rinteisellä tontilla? 

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kallioluohe on yläosastaan tilkattava pinemmällä kivellä ja sen päälle suodatikangas ja sepeli.  Tiivistetyn sepelin päältä voi lähteä perustuksia tekemään
 

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Talon perustuksen kalliolouheen päälle":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: