Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Perustukset aihealue Seuraava
pvm: 17.3.2015 0:45

Kysymys: salaoja/sokkeliremontti

Perustukset

teetin kesä 2014 salaoja/sokkeliremontin ja nyt valokuvia katellessa huomaan  että routaeristeeksi on laitettu yksikeros 50mm( xps 300/50pp)levyä sokkelin viereen onko tuo 50mm riittävä määrä ???

 

Jäsenen Mestari antama (17.3.2015 7:48) kommentti

Kuinka paksun kerroksen tilasit sitä?Jäsenen J5429952210 antama (17.3.2015 10:29) kommentti

tilasin sokkelirempan .luulisi ammattilaisten tietävän mikä on oikea routaeristyksen paksuus...mutta jos se on tuo 50mm /minimi niin kaikki ok.

Jäsenen Pete antama (17.3.2015 20:6) kommentti

Onko kuvassa näkyvä putki sadevesi- vai salaojaputki?

Minkä levyistä tuo XPS-levy on? Näyttää kapeammalta, kuin 600mm.

Sokkelilevyn asennus on vastoin asennusohjeita ja yksiselitteisesti väärin ja vastoin levyn toimintaperiaatetta.

Pihan muotoilu ja maanpinnan korkeus seinän vierellä on väärin.

50mm routaeristys polystyreenieristeellä on vähän. Liian vähän.

Jos urakoitsijalle ei ole esitetty suunnitelmia ja mitään ei ole sovittu kirjallisena, niin millä perusteella tuo sitten on sovittu ja hinnoiteltu?Jäsenen PetteP antama (18.3.2015 12:31) kommentti

Pari kysymystä Petelle:Mistä tietää, että 50mm routaeristys on liian vähän, kun kysyjä unohti mainita rakennuksen sijainnin? Varmaan liian vähän Sodankylässä, mitenkä Hangossa?Millä tavoin sokkelilevy on väärin asennettu? Yritin zoomailla, mutta en nähnyt yksiselitteistä vääryyttä.Miten tuosta kuvasta näkee valmiin maanpinnan muotoilun?Jäsenen Pete antama (18.3.2015 12:50) kommentti

50mm polystyreeniä nyt ei riitä matalaperustuksiin edes täällä etelässä, tuokin kuva vielä kulkureitiltä joka pidetään lumesta paljaana.

Ei tarvi zoomailla. Sokkelilevyä ei taiteta anturan päälle, vaan lopetetaan anturan ja sokkelin liittymäkohtaan tehtyyn bitumisiveltyyn tai bitumikermillä päällystettyyn viistevaluun. Saattais jopa arvata että tämän bitumieristyksen puuttuminen on tuossa piilotettu ylipitkän levyn alle. Miksikähän muuten noinkin matala soiro on täytynyt silpusta tehdä... ?

Valmis tavoitemaanpinta on luettavissa sokkelilevyn yläreunasta. Lattiapinnan tasalla on tuo.
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Salaojien peitesyvyys pitäisi olla jäätymisen estämiseksi vähintään 0,5 metriä, vaikka siinä päällä on leveydeltään ja vahvuudeltaan riittävä kerros lämmöneristystystä, salaojien ollessa rakennuksen seinän vieressä. Myös salaojakaivot  on suojattava jäätymiseltä. Kuvan perusteella lämmöneristekerros näyttäisi riittävän.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / salaoja/sokkeliremontti":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

ei otsikkoa
Pihassamme kasvaa varsin komea kultasade. Etäisyys talosta on kuitenkin vain 1.5m Minkälainen juuristo kultasateella on ja voiko se vahingoittaa rakenn...