Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Perustukset aihealue Seuraava
pvm: 10.7.2012 17:32

Kysymys: routasuojauksen teko

Perustukset

Hei, minun perustussuunnitelussa näkyy, että ensin tulee salaojansora, sitten hiekka, routaeristeet, taas pieni hiekan kerros ja siten suojakiveys.Voinka minä routan päälle ei lattaa enää hiekkaa, mutta laittan vain muovi, sitten sen päälle suojakiveys?En halua tilata kaksi kerta hihnaauto täyttämään hiekka.

Mikä kiveysaineta saa käyttää suojauskiveyksena? Minkäkokoista mursketa?
Tarviko erota salaojasoran hiekasta suodatin kankalla?Kiitos..
Kysymyksiä: 15 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Voit asentaa routaeristeen suoraan salaojasoran päälle. Sen päälle asetat kerroksen tasaushiekkaa ja sitten suojakiveyksen. Suojauskiveyksenä voit käyttää pyöreäkivistä soraa, kooltaan 0-40 mm. Kiviaineskerrosten välissä ei tarvita suodatinkangasta. Rakennustoimenpiteellesi on hyväksytty vastaava työnjohtaja ja työnsuunnittelija. Voit käyttää heidän asiantuntemustaan, jotta rakenteista tulee oikeat.

Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / routasuojauksen teko":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: