Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Perustukset aihealue Seuraava
pvm: 27.6.2023 11:15

Kysymys: Routaeristys

Perustukset

Urakoitsija teki taloomme salaojaremontin. Työn yhteydessä asennettiin uudet EPS vaakaroutaeristeet, 1,2m leveydeltä sokkelista ulospäin ja kaksi 50mm levyä päällekkäin eli eristeen vahvuus 1m matkalla 100mm ja sitten 0,2m matkalla 50mm. Talossa on myös kiinteitä kylmiä rakenteita, talon nurkassa katettu kylmä terassi ja talon päädyssä kylmä varasto, jotka ovat yhtenevät lämpimän osan anturan ja harkkosokkelin kanssa. Talon vanha routaeriste oli kauttaaltaan tehty 2m leveydeltä sokkelista ja kolme 50mm levyä päällekkäin eli paksuutta 150mm. Eristettä on siis nyt vähemmän kuin ennen remonttia oli. Onko nyt vaarana, että kylmät rakenteet voivat vaurioitua huonomman eristyksen takia ja pitäisikö vaatia urakoitsijaa korjaamaan eristys vanhaa vastaavaksi? Talo rakennettu 1997, sijaitsee Kuopiossa.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Urakoitsija voi suostua vaatimukseesi, jos urakkasopimukseen on kirjattu, että uudet routaeristeet asennetaan vastaavin paksuuksin ja sijainnein, kuin urakkasopimuksen tekoaikaan paikallaan olevat routaeristeet ovat. Maapohjan laadusta sora / hiesu / savi riippuen routiminen voi vaihdella ja aiheuttaa vaurioita. Yleensä sora / hiekkapohjaisen maaperän routimisriski on pieni, jos vesipitoisuus on pieni.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Routaeristys":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: