Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Perustukset aihealue Seuraava
pvm: 27.3.2008 0:33

Kysymys: Pylväs poikittain haljennut

Perustukset

Vanha kysymys: Ostin 1950-luvulla rakennetun rintamamiestalon, jossa on rossipohja. Talo on hyvässä kunnossa ja suorassa. Yhdessä betonisessa perustustolpassa on kuitenkin halkeama. Onko se syytä korjata? Riittääkö vahvistaminen ulkopuolelta (miten?) vai pitääkö uusia kokonaan (miten?). Talo on kesäkäytössä. Jatkoa (lisätietoa): Yksi betoninen tukipilari on siis haljennut POIKITTAIN. Halkeama kiertää siis pilarin puolesta välistä ympäri, mutta on muuten ehjän näköinen. Onko hyötyä (tai haittaa) jos laittaa ympärille rautaa ja valaa betonia päälle? Mikä on kutistumahalkeama?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Olet merkinnyt kysymyksen rakennusoikeudelliseksi. Kyse on kuitenkin rakennustekniikasta. Pienellä vaivalla sain aihealueen muutettua, mutta joka kerta emme näin pysty tekemään. Kysymykset menevät aihealueen mukaan vastaajille, ja vastaajat eivät välttämättä näe toistensa kysymyksiä, ja kysymys menee hukkaan. Tämä on teksti muille lukijoille. Tuohon varsinaiseen ongelmaasi totean, että voiko olla mahdollista, että joku raskas on törmännyt pilariin. Jos pilari on suora, eikä se taivu työntämällä käsin, voit ottaa halkeaman auki parin sentin syvyydeltä. Täytä ura säänkestävällä saneerauslaastilla. Jos tuo pilari on todella katki, se kannattaa uusia.

Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Pylväs poikittain haljennut":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Miten leikata alppiruusua, kun runko on haljennut?
Puistoalppiruusuni on kasvanut noin 7 vuotta hienosti paikallaan ja olen joutunut sitä jopa aika ajoin muotoilemaan talvileikkauksilla. Pensas on kukkinut upeasti jo...