Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Perustukset aihealue Seuraava
pvm: 14.9.2017 13:32

Kysymys: pilariharkkoanturin asennus peruskallion päälle

Perustukset

Olen rakentamassa rakoliiteriä 18m2. Pilariharkkoperustusta antura 50x50x10cm. Kaivaessani kuoppia 80x80cm huomasin kallion tulevan kuoppien pohjalle 80-90cm maan pinnasta johon aijon perustaa anturat.

Osassa kuoppia rankkasateen jälkeen 2 päivää sitten, on vettä kertynyt noin 10-20 cm, joka on pysynyt samassa korossa.

Kysymys:Tarvitaanko -hiekka, -foamia. -Oikea oppinen asennus. Anturan koko 20cm hiekkaa+foami f300 5cm/, paljaalla kalliolle ?.

Maaperä on kerroksittain saveä moreeni hiekkaa noin 10cm kerroksittain. Kallio on aikatasainen kuoppien kohdalta, kuoppia 15 kpl (3x5kpl.).

Kallion korkeus ero noin 20 cm. Kallion päällä jos on savikerros vesi seisoo. 

 
Kysymyksiä: 7 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Ota kaivinkone / yhdistelmäkone töihin, joka puhdistaa kallion pinnalta pois kaiken epäkurantin maan ja pese pinta puhtaaksi, vala pilareita varten anturalaatat ja asenna pilariharkot paikalleen sekä tarpeen vaatiessa salaojita alue ja ajata poistetun maa-aineksen tilalle, jos tarve vaatii, sepeliä tai soraa, josta vesi pääsee läpi kalliopintaa pitkin pois salaojitukseen. Finnfoamia ei tarvita kallion pinnalla, koska se ei roudi.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / pilariharkkoanturin asennus peruskallion päälle":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: