Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Perustukset aihealue Seuraava
pvm: 28.4.2014 9:58

Kysymys: perusvesikaivon ankkurointi

Perustukset

RM talossa on joitain vuosia sitten uusittu talon salaojitus & sadevesien putkitus perusvesikaivon kautta kaupungin viemäriin. Mikä neuvoksi kun perusvesikaivo nousee koko ajan ylemmäs? Nousee siis myös kesällä & syksyllä. Salaojan tarkastuskaivot eivät nouse ja kaivuut ovat täytetty samanlaisella soralla, joten roudan nostattamasta tuskin on kyse. Miten perusvesikaivon voisi ankkuroida? Kaivo sijaitee pihaanajon kohdalla. Se on ainut paikka tontilla mihin sen voi liittymästä johtuen sijoittaa. Voiko nouseminen johtua autolla yli ajamisesta? 
Kysymyksiä: 14 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kaivon nousemisen voi estää kaivamalla sivut auki ja vahvalla nailonköydellä kiinnittää kaivon molemmin puolin raskaat betonipainot pitämään kaivo paikallaan. Samassa yhteydessä kaivon korkeusasema on korjattava vastaamaan alkuperäistä. Saattaa olla, että maatäyttö on jäänyt tiivistämättä ja autolla yliajo suorittaa tiivistämistä, jolloin tulee tuo pullonkorkki-ilmiö.
PN

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / perusvesikaivon ankkurointi":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: