Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Perustukset aihealue Seuraava
pvm: 20.7.2015 9:43

Kysymys: Perustus

Perustukset

Miksi rakennuspohja kaivetaan niin,että keskinkohta jää ylemmäksi ja pohja viettää rakennuksen perustuslijalle päin?

Kommentoi:*




Virallinen Vastaus
Kyseisellä muotoilulla halutaan varmistua siitä ettei rakennuksen alle perusmaahan jää painanteita, joihin mahdollinen painanteihin kerääntynyt vesi ei rasita yläpuolisia rakenteita.
Rakennuksen alle vettä voi kerääntyä kapillaarisen nousun kautta tiivistymällä, tai sadevesien tunkeutumisella perustusten läpi rakennuksen alle.
Kyseisellä muotoilulla pakotetaan vesi valumaan perustuslinjoille ja sitä kautta salaojiijn, on myös varmistettava, että vedelle on järjestetty poistumismahdollisuus anturan alitse.


Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Perustus":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

kasvihuoneen perustustus
hei, kysyosin seuraavaa: kasvihuone odottaa pystytystä mutta hieman pähkäilyä aiheuttaa tuo perustus. ajatuksena on laittaa tiili latt...
liuskekivilaattojen sammal- tms.sauma
Talon edessä (länsipuolella) on liuskekivilaatta-alue, n. 6x18 m. Se on koottu 1960-luvun lopulla. Saumaan on aikoinaan kylvetty jotain nurmiheinää ja...