Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Perustukset aihealue Seuraava
pvm: 16.2.2017 18:23

Kysymys: Perustan tekeminen

Perustukset

Hei. Omistan omakotitalon jonka ensimmäinen osa on rakennettu 1921 ja loppu osa 1952. Ensimmäinen osa on hirrestä tehty ja toinen osa puusta. Talo on rapattu 1970 luvulla. Nyt kun oli tarkoitus aloittaa julkisivu remontti ja ensimmäinen seinä rappauksesta saatiin purettua kävi ilmi ettei perustuksia ole ollenkaan tehty. Pystyykö perustuksen tekemään taloon jälkikäteen? Vai mitä kannattaisi tehdä? Isäni jonka lapsuudenkoti talo on aina uskonut et isänsä joka jatko osan teki olisi laittanut perustukset. Se on ollut tiedossa et vanhassa osassa ei perustusta ollut.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Taloon kannattaa tehdä ilman muuta perustukset.  Se tapahtuu niin, että kaivetaan  alle metrin matkalta seinän alapuoli auki ja tehdään siihen harkon mittainen antura. Anturan alle 200 mm:n kerros arinasepeliä  ja vähintään yksi kokonainen harkko.  Betonin kovettumisen jälkeen kiilataan harkon ja seinän väli seinän leveydeltä piukkaan niin, että seinä tukeutuu harkkoon.  Puun ja harkon väliin tulee asentaa bitumihuopa.  Kahden harkon päähän tehdään samanlainen antura ja harkko.  Kun se on kuivunut, niin sen jälkeen tehdään väli täyteen.  Työ on vaikeaa ja vaarallista.  Se vaatii todellista tarkkaavaisuuttua ja varovaisuutta!

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Perustan tekeminen":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Kuuset pensasryhmättä
Hei! Pihamme länsinurkassa kasvaa kaksi noin kolmemetristä metsäkuusta. Nurkka on hieman ränsistyneessä kunnossa, ja haaveilen perustavani sinne...