Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Perustukset aihealue Seuraava
pvm: 11.7.2011 22:53

Kysymys: Patolevy pakollinenko?

Perustukset

Rakennamme parhaillaan hirsitaloa johon tulee 300x900 betonipalkkiperustus.

Onko patolevy pakollinen rakenteen toimivuuden kannalta? Vai voiko ulkopuolelle asentaa routaeristeen pystyyn suoraan sokkelia vasten jättäen yläreunan muutaman sentin maan pinnan alapuolelle?

Ulkopuolelle jää n. 400mm pinnoittamatonta perustustä näkyviin, pääseekö se sitä kautta "hengittämään"? Monet ovat jättäneet patolevyn "turhana" pois, mutta haluaisin varmuuden ennen kuin teemme ulkopuoliset täytöt.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Rakentamismääräyskokoelma ei suoraan määrää patolevyä. Jos se on merkitty rakennuslupakuviin, asennus on tehtävä. pääsuunnittelija vastaa siitä, että rakenne on oikein tehty. Asia kannattaa käydä hänen kanssaan läpi. Minä suosittelen patolevyä. Se estää ulkopuolisen kosteuden pääsyn betonirakenteeseen ja kapillaarisen kosteuden nousun.

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Patolevy pakollinenko?":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: