Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Perustukset aihealue Seuraava
pvm: 17.3.2012 10:23

Kysymys: Maanvastaisen laatan oikaisu

Perustukset

Talossa vm-60 on maanvastainen laatta. Piet on otettu pois siltä osin kun sitä nyt oli. Pitäisi tasoittaa tuo pinta koska en laita pikeä vaan epoksin siihen ja uudet purut päälle. Käykö sokkelinoikaisu laasti?
Laatta on toiminut ennen, mutta edellinen omistaja toimillaan sen kastellut ja nyt se täytyy ensin kuivattaa ainakin syksyyn asti, perustus ojittaa ja tehdä vanha rakenne uusiksi erotuksella että purujen ja laatan väliin jää n. 50mm tyhjää tilaa, joka tuuletaan.
Olisiko syytä imeyttää epoksia laattaankin, joka vahvistaa sen pintaa? Eli ei tehdä kiinteä pintaa vaan ohennetaan viskosiittettia niin paljon, että se imeytyy huokoiseen laattaan. Tämä on valitulla tuotteella mahdollista.

Tammela, 
Kysymyksiä: 38 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Nykyisen ohjeiston mukaan betonilaatan pintaan ei tehdä bitumi- tai epoksikäsittelyä. Koska vastaaja ei tunne koko rakennetta, on hankala ottaa kantaa tuuletusväliin. Jos se on ollut vanhassa rakenteessa, toiminee se myös uudessa. On hyvä käyttää asiantuntijaa, joka näkee kokonaisuuden.

Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Maanvastaisen laatan oikaisu":
Jäsenen kappalainenL-häme antama (18.3.2012 8:47) kommentti

JA tarkoitus oli vain tietää millä tuon tasoitan. Jotain mikä kestää siellä ja mieluummin kapillarisen nousun katkaiseva . Rakenne on toiminut vanhana, joten toiminee salojitettuna myös uutena. Välissä ei toiminut, koska ulkopuolinen maan pinta oli nostettu liian ylös. Ihan rakennusinsinööri perjantaina sanoi että laita niinkuin ennen tai kaiva kaikki pois. Tuuletusvälistä oli sitä mieltä on se parempi olla siellä, mutta talon koko ilmanvaihto pitää laskea ja koneellinen ilmastointi alapohjaan erillisenä laskea sen mukaan. Puhui jostain ohjausyksiköstä... Mo se laasti nyt kumminkin. Saa LVI suunnitelija sitten miettiä tuota.


Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: