Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Perustukset aihealue Seuraava
pvm: 12.9.2010 21:20

Kysymys: Maanvarainen laatta alla tyhjää täyttö uretaanilla?

Perustukset

60 rakennettu talo, maanvarainen reunavahvisttu laatta, oletettavasti saven päällä. ei salaojia (vielä), rinne

Kun maanvaraisen laatan alla on n 10cm tyhjää, olisko ideaa porata betoniin kauttaaltaan reikiä ja suihkuttaa pulloista uretaania ala osa täyteen. Täyttää reiät juotosbetonilla, samalla kuin paha halkeamankin. Halkeaman pois piikkauksen kautta pääsisin tarkistamaan, että uretaania menee joka paikkaan.

Vaikuttaisiko kosteuseristykseen parantavasti?
Voiko talo likkua uretaanin avulla? (toisessa päässä kellari, toisessa laajennus, joihin uretaania ei tule. n70neliötä välissä.)
Tukisiko tämä rakennusta, kun uretaani ottaisi kuitenkin osan painosta vastaan?
Mitä vaaroja?
Laatta on nyt liki pitäen reunojensa varasssa ja halkesi reunavahvistusta myöten, tuli ulos 10senttiä. (tämän saa rakennesuunnittelija neuvoa) Päällä on ollut purua 40cm, jonka ajattelin pitää. uretaanin menekkiä voisi vähentää työntämällä laatan alle uretaanilevyjä ja ympärille uretaania. Tosin tiiviys ei olisi niin varma. Poratut reiät pitäisi tietenkin porata uretaanista auki ennen juotosbetonilla umpeen valamista. Millähän tuon laatan sivelisi uudelleen. Nyt pinnassa 60-luvun piki?

Ymmärrän että työ on tehtävä tarkkaan, mutta olisko siitä hyötyä suhteessa 'vaivaan' nähden. Kun tykkään väsätä pitkäjänteisiä askareita.
Tammela, 
Kysymyksiä: 38 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Ensimmäiseksi pitää selvittää, miten viemärit ovat tuossa maaperän laskemisessa pärjänneet. Ne kannattaa kuvata. Ne pääsee myös tarkastamaan tuosta välitilasta samalla laitteella, millä viemärit kuvataan. Jos viemärit ovat kunnossa, kannattaa tehdä uretaanin laittamisesta urakka uretaaniurakoitsijan kanssa. Itse ei kannata alkaa pullojen kanssa pelaamaan. Nostat vielä vahingossa talon vinoon. Rakennesuunnittelija voi miettiä rakennusfysiikkaa. Olen sitä mieltä, että vanha puru kannattaa poistaa. Pikisivelyä ei tarvita, koska alla on uretaani. Uretaanin laittoon tarkoitettuja reikä ei tarvitse uretaanista puhdistaa. Mielestäni laatasta saadaan hyvä.

Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Maanvarainen laatta alla tyhjää täyttö uretaanilla?":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: