Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Perustukset aihealue Seuraava
pvm: 15.10.2012 21:45

Kysymys: Lattiavalun reunanauha

Perustukset

Lattia on valettu kellari kerrokseen. Unohdettiin laittaa reunanauha. Tuleeko ongelmia myöhemmin? Lattiassa on vesikiertoinen lattialämmitys.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Mitään peruuttamatonta ei ole tapahtunut. Kuivuessaan betonilaatta irtoaa seinän ja laatan välistä, mutta joskus sauma saattaa syntyä laatan puolelle parin sentin etäisyyteen seinästä. Jos kyse on vesieristettävästä betonilaatasta, voi kulmassa käyttää normaalia leveämpää lasikuitunauhaa tai asentaa ensimmäinen nauha lattiaan ja toinen nauha kulmaukseen. Kerran syntynyt liikuntasauma on pysyvästi paikassaan. Jos kyse on normaalista lattiasta, halkeama tasoitetaan.

Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Lattiavalun reunanauha":
Jäsenen J4124472376567 antama (17.1.2013 10:5) kommentti

Nyt tuli tässä mieleen että miten lattian ja seinän liitos tiivistetään radonista?kun siinä ei ole nyt uraa minkä irrotuskaista olisi tehnyt..

Jäsenen mobile antama (17.1.2013 12:18) kommentti

Vaikkapa sillä vedeneristemassalla + vahvikenauhalla. Normaali primerointi, jotta tartuu kunnolla lattiaan ja seinään. Vedeneristemassaa (tai muuta elastista massaa) voi yrittää tuputtaa ensin myös mahdolliseen kuivumisesta syntyvään pieneen rakoon, mutta kapea rako ei ajanoloon pysy tiiviinä pelkästään sillä - siksi pintapuolinen massaus kuitunauhalla on tarpeen...


Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: