Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Perustukset aihealue Seuraava
pvm: 29.7.2015 11:19

Kysymys: Lasiterassin perustus

Perustukset

Rakentamassa lasiterassia kesäkäyttöön, mitoille 3x4m. Terassi tulee talon seinänvierustalle jossa valmiit sorat, toisesta reunasta terassi tulee multamaalle. Tarkoitus perustaa pilareille noin 50cm maanpinnasta, pilarit harkoista ja valu keskelle raudoituksella, pilarit kulmiin ja sivujen keskikohtiin. Pilareiden päälle esim painekyllästetystä pohjakehikko, jonka päälle liimapuurunko. Kysymys kuuluukin kuinka syvään perustus? Riittääkö seinän viereen soralle matalampi kuin multamaalle toiseen reunaan? Seinän viereenhän ei tule muutenkaan painavaa lasiseinää. Hieman mietityttää perustusten kestävyys. Kaikki kolme seinää on kiskolla olevaa lasiliukuovea, joten kiskot eivät saisi hirveästi päästä elämään.Olisiko parempi valaa koko pohja laatalle? Onko merkitystä mistä pohjakehikko tehdään, kannattaisiko tässäkin käyttää liimapuuta vaikka kalliiksi tulee?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Koko terassin alueella ja sen ympäriltä n. metrin kaistalla on tehtävä maa-aineisten vaihto routimattomaksi ja hyvin vettä läpäiseväksi. Silloin ei tarvita erillistä salaojitusta.  Routasuojaus on myös tehtävä. 

Terassista tulee väistämättä arvokas.  Jotta se myös toimisi halutulla tavalla, tulee käyttää ammattilaisia terassin perustusten suunnitteluun ja rakentamiseen.  Perustustöiden yhteydessä tehtyjä virheitä on vaikea korjata ilman rakenteiden purkua. Ennen seinä ja kattorakenteiden tekoa kannattaa olla yhteydessä lasitoimittajaan ja kuunnella hänen ehdotuksensa rakenteista.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Lasiterassin perustus":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: