Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Perustukset aihealue Seuraava
pvm: 20.9.2010 11:33

Kysymys: Kosteuden poisto kellarista - salaoja ei käy

Perustukset

Meillä on kellarissa tila, joka on keskemmällä taloa. Salaojia ei ole, tulee kyllä. Salaojat jäävät tämän tilan osalta kuitenkin ylös, koska tämä monttu on talon keskellä. Kysyn seuraavan ratkaisun toimivuutta.

Teen vettä tihkuvan seinän eteen toisen seinän harkoista, jätän 100mm rakoa. Laitan ilmastoinnin rakoon viemällä 50mm -100mm putken yläosasta perustuksesta ulos ja alaosaan laitan sisäpuolelle ilmastointiritilän? Seinien väliin tulisi siis painovoimainen tuuletus. Olisko patolevy tuolla kuitenkin hyvä olla olemassa ja mihin kohtaan paras laittaa?
Vai laitanko sinne patolevyä, uritettua finnfoamia (tuuletusputket ylös ja alas, kuten edellä) ja sitten uusi esim harkkoseinä tai ihan puurunkoinen?

Ulkopuolelta täysin mahdoton kaivaa salaojille riittävä syvyys, kantavan laatan alta lähtisi maata pois.
Tammela, 
Kysymyksiä: 38 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Todennäköisesti tihkuvaa vettä, jos sitä on jonkin verran, ei pysty tuulettamalla poistamaan. Patolevyllä ei pysty veden tuloa estämään. Vesivuodon syy pitäisi pystyä poistamaan. Kannattaa ensin odottaa, mikä vaikutus salaojituksella on. Se voi vaikuttaa, vaikka salaoja jää ylös. Jos veden tulo jatkuu, kannattaa asia käydä läpi asiantuntijan kanssa. Kun hän näkee kokonaisrakenteen, ja tilan käyttötarkoituksen, hän osaa antaa tarkemmat ohjeet.

Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Kosteuden poisto kellarista - salaoja ei käy":
Jäsenen Halpakorjaus antama (20.9.2010 12:43) kommentti

Väliin kannattaa asentaa myös katkaisimella ohjattava sähkövastus. Lämpö edistää kosteuden haihtumista kun kosteutta on erikoisen paljon.


Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

runkoruusu kuihduttaa lehdet
Viime kesänäsaatu runkoruusu en muista nimeä. Nostettiin pois pimeästä kellarista ja näytti hyvält&auml...
ei otsikkoa
Miten saisin pilvikirsikan häviämään?  Lisääkö tavallisen kirsikan oksien poisto juuriversojen muo...