Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Perustukset aihealue Seuraava
pvm: 18.10.2021 20:46

Kysymys: Kivijalan ja tiiliverhoilun halkeamat

Perustukset

Hei,Olemme hankkimassa omakotitaloa, kyseessä -84 rakennettu omakotitalo. Savimaalle perustettu kiinteistö (harkko+betonilaatta). Halkeamat n. 1-2mm paksuisia. Kivijalassa halkeaman syvyys ainakin 3 cm äkkiseltään kokeiltuna. Kaupan ehtona kosteus- ja kuntokartoitus luonnollisesti. Ja tarkoituksena päivittää salaojat ostamisen jälkeen. Kysymys kuuluukin, onko tällaiset halkeamat tyypillisiä ja onko niiden korjaaminen haasteellista/kannattavaa edes?
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
En suosittele kohteen ostamista, sillä kuvista päätellen nuo ovat routavaurioita ja ilman kalliita korjaustöitä routiminen jatkuu. Jos aiotte kohteen ostaa, niin siihen on tehtävä perusteellinen kuntotarkastus ja sitä varten on julkaistu ohjekortit: Kuntotarkastus asuntokaupan yhteydessä KH 90-00393, LVI 01-10413. Kuntotarkastuksen tavoite on tuottaa puolueetonta tietoa asuntokaupan osapuolille tarkastettavan kohteen rakennusteknisestä kunnosta, korjaustarpeista, vaurioriskeistä, käyttöturvallisuusriskeistä,terveysriskeistä ja toimenpide-ehdotuksista. Kuntotarkastuksen suorittajan pitää olla alansa hallitseva ja kokenut ammattilainen.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Kivijalan ja tiiliverhoilun halkeamat":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Uutta nurmikkoa remontin jälkeen
Kivijalkaremontin jälkeen maata kaivettiin ja nyt on uudet pinnat ulkopuolella. Nurmikko kuitenkin pitäisi istuttaa uudestaan, kun maa on paljaana myll&...
Voiko painekyllästettyä lautaa käyttää kasvatusalustohin?
HeiOstimme kasvihuoneen ja ajattelimme rakentaa sille "kivijalan" painekyllästetystä puusta, joka samalla toimisi kasvatusalustana. Samalla saisimme m...