Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Perustukset aihealue Seuraava
pvm: 24.6.2014 12:35

Kysymys: Kellarisaunan remontointi

Perustukset

Voiko kellarisaunan maanvastaisen seinän vuorata sisäpuolelta Saunasadulla suoraan harkkkoseinään ja vesieristää ohjeen mukaa alhaalta?Omakotitalo on 2-keroksinen ja rakenettu 80-luvun puolivälissä. kellari/alakerta on alunperinkin rakenettu saunatilaksi

Seinä on harkkoa ja seinästä maan alla noin1,5 metriä. Ulkopuolella kait vain patolevy. Salaojat on.

Vanha rakenne on 50mm villaa ja koolauspuut kiinitetty suoraan harkkoon. jonka päällä alumiinipaperi ja ilmarako koolaus+paneli. Seinien alumiinipaperit on auki alhaalta.

Ei mitää kostesteutta havaittavissa.Rakenteet ovat kuivat.

 

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Kellaritilan saunan eristys

Kyllä voi. Voit kiinnittää levyn harkkoon mekaanisesti tai liimaamalla ( esim. saneerauslaasti)ja saumoihin alumiiniteippi, koolaus ilmarakoa varten ja vaakapaneeli. Lattian vesieristyksen voisit alanurkkien osalta tehdä vahvikenauhalla ja vesieristeellä ennen koolausripoja, niin saat nostettua vesieristystä riittävästi seinälle. Jos uusit lattiakaivoa ja lattiaa, olisi lattialämmitys hyvä asentaa. Sillä ja kunnon tuuletuksella käytön jälkeen varmistetaan, ettei tule mitään home ja sisäilmaongelmia. Saunasadun eristyskyky on niin hyvä, että säästät kiukaan tehossa ajanoloon eristeen kustannukset.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Kellarisaunan remontointi":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: