Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Perustukset aihealue Seuraava
pvm: 21.3.2008 7:47

Kysymys: Halkeama rossipohjassa

Perustukset

Ostin 1950-luvulla rakennetun rintamamiestalon, jossa on rossipohja. Talo on hyvässä kunnossa ja suorassa. Yhdessä betonisessa perustustolpassa on kuitenkin halkeama. Onko se syytä korjata? Riittääkö vahvistaminen ulkopuolelta (miten?) vai pitääkö uusia kokonaan (miten?). Talo on kesäkäytössä.


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Talo on perustettu pilarien päälle. Yhdessä pilarissa on ilmeisesti pystyhalkeama. Pitää selvittää, johtuuko halkeama terästen ruostumisesta, vai onko kyse kutistumahalkeamasta. Kutistumahalkeamaa ei tarvitse korjata. Jos pilarin teräs on ruostunut, kannattaa harkita, että teet kokonaan uuden pilarin kevytsoraharkoista. Teräksen voi ottaa näkyviin, puhdistaa, ruostesuojata ja rapata uusi mantteli pilariin, mutta siinä menee aikaa enemmän, kuin uuden tekemisessä. Keskustele asiasta asiantuntijan kanssa.

Arvostele vastaus kysymykseen "Perustukset / Halkeama rossipohjassa":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Halkeilevat omenat
Tervehdys !Meillä on terveen oloinen, noin 5 vuotias omenapuu, joka kukki keväällä hyvin runsaasti. Onnistuneen pölytyksen johdosta se kantaa nyt...