Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Parvekepuutarha aihealue Seuraava
pvm: 23.3.2014 11:57

Kysymys: Sinipunavaula amppeliin? Ja muurahaisongelmasta

Parvekepuutarha

Olen tänä keväänä istuttanut sinipunavaulan siemeniä ensimmäistä kertaa. Koskaen ole koskaan nähnyt tätä kukkaan "valmiina", nyt ongelmani on se, etten tiedä miten se pitäisi istuttaa. Voiko sen laittaa amppeliin vai pitääkö se istuttaa köynnöstukeen? Ja jos se sopii amppeelin, montako taimea laitetaan astiaan (halk. n. 30 cm)? Onko lopullinen kasvi on hentoinen kuin lobelia (silloinhan taimia saa laittaa paljon ja tiheään) ? Vai mihin sitä voi verrata?
Ja vielä toinen kysymys: Minulla on hyvä mahdollisuus saada hyvin maatunutta hevosen lantaa mökin kukkapenkkiin. Lannan seassa on turvetta eli se on varmaan tekee hyvää kukille ja muille kasveille. Mutta tämän lanta-turve-seoksen mukana on runsaasti muurahaisia. Onko niistä kovasti haittaa ja jos on, niin voiko seosta käsitellä jotenkin, jotta muurahaisista pääsisi eroon? Varsinaisia myrkkyjä en halua käyttää.


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Sinipunavaulan voi kasvattaa kevyeen tukeen (kiipeää itse kiertämällä lehdenvarren tuen ympärille) - tai laittaa roikkumaan amppelin; miten vain haluat! Viihtyessään vaula kasvattaa yli 2 metriä pitkän, hennommanpuoleisen köynnöksen. Pistä amppeliin 3 tainta, niin saat runsaan kasvuston. On se kuitenkin lobeliaa vahvempaa kasvua!

Puutarha.netin Kasvikortistostakin sinipunavaula (Asarina scandens) löytyy, mutta valitettavasti siellä ei ole kuvia - löytyisiköhän käyttäjiltämme sopivia kuvia? Keskustelupalstalla kuitenkin on mukavasti juttua ja kuvia sinipunavaulasta ja sen kasvatuksesta sekä kukinnasta.

Ellet halua muurahaissirotetta käyttää, niin muurahaisista on hieman hankalampi päästä eroon. Voit toki kuumalla vedellä koittaa hävittää muurahaiset muhevasta maanparannusaineestasi.Arvostele vastaus kysymykseen "Parvekepuutarha / Sinipunavaula amppeliin? Ja muurahaisongelmasta":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: