Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Parvekepuutarha aihealue Seuraava
pvm: 26.11.2013 12:10

Kysymys: Posliinivuokon istuttaminen

Parvekepuutarha

Miten posliinivuokko kuuluu kylvää siemenistä(millaiseen kasvualustaan jne.) ja voiko sitä kasvattaa ruukuissa parvekkeella?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Posliinivuokko (Anemonopsis macrophylla) on hidas itämään (30-360 vrk). Siemenet tarvitsevat kylmä/lämpökäsittelyn itääkseen, joten voit kylvää ne syksyllä/talvella suoraan ulos (myös kylvöastiat voit sijoittaa puutarhaan, lumen suojaan). Paras kylvöajankohta on toki tammi-maaliskuussa. Jos ei idä kk:n aikana niin anna uusi, noin 1 kk:n kylmäkäsittely (toista tämä tarvittaessa). Älä lannistu - sitkeys palkitaan usein!

Posliinivuokko viihtyy varjoisassa ja tuulensuojaisessa paikassa, kosteassa, humus/turvepitoisessa kasvualustassa. Voit toki kokeilla kasvattaa sitä parvekkeella ruukussakin. Alku vaatii kärsivällisyyttä ja ruukkukasvatus säännöllistä kastelua. Mullaksi käy tavallinen puutarhamulta.Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Parvekepuutarha / Posliinivuokon istuttaminen":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Posliinivuokko
Sain lahjaksi posliinivuokon, istutetaanko varjoon vai aurinkoon, ja millainen maa, savinen vai multa. Kostea vai kuiva maa. Millainen  lannoitus. nimim. tietoa...