Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Parvekepuutarha aihealue Seuraava
pvm: 7.7.2015 11:34

Kysymys: pensasmustikan ja amppelimansikan talvehtiminen?

Parvekepuutarha

minullla on pensasmustikka ruukussa jonka tilavuus on 20 litraa niin riittääkö sen tilavuus siihen että saan pensasmustikan talvehtimaan lasitetulla parvekkeella? vai pitääkö sille tehdä jotain?

sitten minulla on amppelimansikoita pari kappaletta ja olen ottanut rönsyistä muutamia pistokkaita niin miten saan nekin talvehtimaan?

minulla on mahdollisuus istuttaa nämä kaikki neliskanttiseen kasviruukkuun jonka tilavuus on 100-150litraa. niin voisivatko nämä kasvit talvehtia siinä ja jatkaa siinä kasvuaan seuraavaan satokauteen?
kirkkonummi, suomi
Kysymyksiä: 7 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Lasitetulla parvekkeella voi kasvattaa -ja talvettaa- miltei mitä tahansa, monivuotista kasvia. On vain huolehdittava siitä, että kasvi tuleentuu ajoissa, pakkanen ei pure kasvustoa eikä jäädytä kasvualustaa, eikä varhaiskevään aurinko pääse kuivattamaan. Mitä suurempi multatila on ja mitä paremmin se on eristetty, niin sitä varmemmin kasvualusta säilyy jäätymättömänä (ja kosteus säilyy). Maanpäälisen kasvuston voi talveksi vielä varmuuden vuoksi suojata harsolla (aremmat vaikka pakkaspeitteellä). Lasitetulla parvekkeella lämpö myös säilyy pitkään ja kuivumisvaara voi etenkin aurinkoisella parvekkeella säilyä läpi talven. Huolehdi siis siitä, ettei kasvisi pääse täysin kuivumaan talven tai kevään aikana; kastele tarvittaessa.

Pensasmustikkasi ja amppelimansikkasi talvehtiminen on siis oikeastaan kiinni vain tarjoamistasi olosuhteista - ja hoidosta.Arvostele vastaus kysymykseen "Parvekepuutarha / pensasmustikan ja amppelimansikan talvehtiminen?":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Kirsikka ja pensasmustikka vierekkäin?
Miten lähelle toisiaan voi pensasmustikan ja kirsikkapuun istuttaa? Minulla on kalliolla sopiva aurinkoinen kohta, johon ajattelin laittaa 4-5 pensasmustikkaa ja sii...
Pensasmustikan hoito parvekkeella
olen hankkinut pensasmustikan keväällä parvekkeelle ja satoa näyttäisi tulevan kohtuullisesti. niinpä joudun tässä miettimä&#...
sarracena
Hei. Mikä multa käy sarracenalle/tötterölehdelle? Ja miten talvehtiminen hoidetaan? Voiko tämä kasvi pärj&a...
Lumipalloheisin lisääminen
Hei. Sain lumipalloheisin latvataimia istutettavaksi. Taimet ovat nyt maljakossa, kasvukärki katkaistu ja hyvin näyttävät viihtyvän, ovat py...