Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Parvekepuutarha aihealue Seuraava
pvm: 8.9.2011 18:56

Kysymys: Liljan latvamukula?

Parvekepuutarha

Hei,
ruukussa kasvavassa liljassa on katkaistussa kukkalatvassa pieni ruskea mukula (sipuli?), josta kasvaa juuria ja pieni lehti, kuuluuko se asiaan, ja voinko istuttaa sen?
Terveisin
Tiina Ekman
tiina.ekman@kolumbus.fi

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Joidenkin liljojen varren lehtihankoihin kehittyy itusilmuja, joista kasvia voi helposti lisätä. Itusilmut kerätään pari viikkoa kukinnan jälkeen ja kylvetään heti muutaman sentin syvyyteen joko ulos puutarhaan tai kylvölaatikkoon. Itusilmut lähtevät normaalisti kasvuun heti ja ehtivät kehittämään lehden tai parikin ennen talven tuloa. Kukintakoon saavuttaminen vie useamman vuoden.

Arvostele vastaus kysymykseen "Parvekepuutarha / Liljan latvamukula?":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

IInkaliljan hoito
HeiSain lahjaksi upean prinsessa-/inkaliljan ja istutin sen ulos.Minulle kerrottiin, että lilja talvehtii sisällä, ei kuitenkaan normaalissa huoneenlä...
Gladiolus
Meillä on keskellä pihaa kukkapenkki jossa on aikoinaan ollut gladioliuksia. Ensimmäisenä syksynä otin sipulit sisälle koska ei kuulemma kes...