Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Parvekepuutarha aihealue Seuraava
pvm: 6.11.2012 10:38

Kysymys: Kesäkukkien talvetus

Parvekepuutarha

Hei, onnistuuko Lumihiutaleen ja Keijunmekon talvetus n. +12c autotallissa jossa on pienet ikkunat, ja leikkaanko ne jo syksylla vai miten.

Kysymyksiä: 18 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Lumihiutaleen talvetusta voi mainiosti kokeilla niin viileässä autotallissa kuin kellarissakin. Myös keijunmekon talvettaminen onnistuu viileän huoneen ikkunalla. Samoin verenpisaran, pelargonin, heliotroopin, pasuunakukan, oleanterin, rosmariinin, sinisarjan, kelloköynnöksen, kirjoliisukan, kannan, puksipuun, laakerin jne. talvetus. Aina kannattaa talvetusta kokeilla, sillä useimmat meillä yksivuotisina kasvatettavista kesäkukista ovat oikeasti monivuotisia! Muistakaa silti huolehtia myös kastelusta; talven aikana kasveja kastellaan sen verran, etteivät ne pääse kuivumaan. Liiallista märkyyttä on kuitenkin varottava, jotta kasvi ei pääse mätänemään. Lumihiutale ja keijunmekko saattavat jatkaa kukintaansa pitkälle talveen, joten älä turhaan kiirehdi niiden leikkaamisen kanssa. Keväällä voit sitten leikata ja ottaa vaikka pistokkaita samalla.

Arvostele vastaus kysymykseen "Parvekepuutarha / Kesäkukkien talvetus":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Mullan uudelleenkäyttö?
Minulla on vain parveke, mutta paljon kukkia ja muuta kasvamassa. Saako kesäkukkien mullasta ja jäänteistä tehtyä uutta, ravinteikasta multaa? Ja...