Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Parvekepuutarha aihealue Seuraava
pvm: 10.6.2014 22:34

Kysymys: Isoimmat ruukkukukat?

Parvekepuutarha

Haluaisin parvekkeelle/terassille isoon (leveys 70-100 cm) ruukkuun näyttävän istutuksen jossa on mahdollisimman isokukkaisia kasveja.

Mitkä ovat suurikukkaisimpia kasveja joita voisin parvekkeellani (vyöhyke 2) kasvattaa?
Vantaa, Suomi
Kysymyksiä: 2 kpl
Jäsenen RV  antama (18.6.2014 18:52) kommentti

Minä pidän kannasta. Sitä on eri väriversioita, ja kokoa saattaa tulla aika muhkeasti, ja kukkia riittää pitkään... Talvetus on minulle tosin vielä arvoitus: tarkkoja ohjeita siihen en ole saanut, ja kaksi ensimmäistä yritystä meni niin sanotusti penkin alle.Kokeile ainakin !ehdottaa RV III-vyöhykkeeltä
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Ajattelitko yksi- vai monivuotisia kukkia? Kuinka korkeaksi kasvit saavat kasvaa? Käyvätkö köynnökset? Kuinka isoja kukkien/kukintojen tulisi oikein olla?

Isoimpia yksivuotisia kesäkukkia lienevät petuniat, pelargoneilla kookkaat kukinnot yms. - mitään poikkeuksellisen suurta kukkaa/kukintoa emme kesäkukista oikein keksineet. Toki mm. auringonkukka, erilaiset liljat, prinsessakakkarat, dahliat, isosamettikukat, jalohortensiat jne. kasvavat myös muhkeiksi.

Monivuotisia, isokukkaisia kasveja ovat erimerkiksi jalo- ja köynnösruusut, pionit, jalo-/loistokärhöt jne. - ja toki ruukussa voi tilan salliessa kasvattaa vaikka hortensiaa ja kukkivia pikkupuita! Monivuotisten kasvien talvetukseen tulee kiinnittää huomiota (siirrä maahan ilman ruukkua, eristä ja suojaa ruukku kasvupaikallaan, vie viileään varastoon tms. ja huolehdi kastelusta etenkin kasvukauden alkaessa). Periaatteessa parvekkeella/terassilla voit kasvattaa aivan mitä tahansa samaa kuin puutarhassakin, kunhan huolehdit talvihoidosta. Ruukussa menestyvät monet aremmatkin kasvit.

Löytyisiköhän vinkkejä ja ehdotuksia muilta kotipuutarhureilta? Mitkä olisivat isokukallisia, ruukussa menestyviä kasveja?Arvostele vastaus kysymykseen "Parvekepuutarha / Isoimmat ruukkukukat?":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Kuorma-auton renkaiden jäljet nurmikolla
Hei, kaadoimme pihasta puita nyt huhtikuussa ja nyt on isot kuorma-auton renkaan jäljet nurmikolla. Miten niitä kannattaisi lähteä korjaamaa...
Mikähän rikkaruoho
Hei,Toukokuun lopulla kylvettyyn nurmikkoon alkanut kasvaa tällaista rikkaruohoa. Onko tietoa mikä laji tuo on ja mitenhän siitä pääsisi ero...
Mitä kannattaa tehdä maan alta paljastuvalle "kaatopaikalle"?
Vanhoista pihoista löytyy valitettavan usein maahan haudattuja tavaroita. Meille kävi juuri niin, kun perustimme kasvimaata. Alkoi tulla rikkin&auml...