Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Parvekepuutarha aihealue Seuraava
pvm: 23.8.2023 15:10

Kysymys: ei otsikkoa

Parvekepuutarha

Miksi 3 v kärhö ei kuki, vainkasvaa valtavasti. 
Maassa maan tavalla ....
Kysymyksiä: 3 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Hei
Mahtaako kärhösi kasvaa kovin ravinteikkaassa maassa, jossa erityisesti lehdistöä kasvattavaa typpeä on runsaasti? Voimakas kasvu saattaa silloin tapahtua kukinnan kustannuksella. Jos köynnöstä on lannoitettu keväällä tai kasvukaudella runsaasti, kannattaa siinä pitää välivuotta tai enemmänkin. Syyslannoite, joka on typetöntä, saattaa myös auttaa uusien kukka-aiheiden muodostumisessa. Se pitäisi kuitenkin antaa mitä pikimmin ja pakkauksen annosteluohjetta noudattaen, jotta se ehtii vaikuttaa vielä ensi kevättä ajatellen. Kun  köynnöksen lehdet alkavat kellastua, se valmistautuu jo talveen eikä ota vastaan syyslannoitteen ravinteita. Parhaiten syyslannos vaikuttaa, kun se annetaan elokuussa tai viimeistään syyskuun alussa.

Kukkimattomuus voi johtua myös muista syistä, esimerkiksi varjoisasta kasvupaikasta, jos  kärhölajisi on valon suosija. Jos se taas on lajia, joka kukkii edellisenä vuonna kasvaneisiin versoihin ja kasvusto leikataan keväisin alas, ei kukkia muodostu. Ja toisinaan, vaikka kaikki  olot ovat kohdillaan, kukkia ei muodostu moneen vuoteen, mutta sitten jonain vuonna kasvi yllättää ja muodostaa paljon kukkia. 

T. Muhevaisen vastaustiimi

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Parvekepuutarha / ei otsikkoa":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: