Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muut aihealue Seuraava
pvm: 6.8.2020 8:34

Kysymys: Viitapihlaja-angervo

Muut

Hei! Olisin kysynyt neuvoa viitapihlaja-angervon hävittämisestä? Onnistuuko miten parhaiten? Niin voimakas juurikasvusto, että leviää pihalle aidan takaa, jonne "koristekasviksi" joskus muinoin valittu. Olen nyt 3 kesää tässä uudessa asunnossa taistellut sitä vastaan ja alkaa olla jo tappiotunnelma päällä. Apua, auttakaa! 

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Viita-pihlaja-angervo.  Harmin paikka, mekaanisesti eli lapiolla poistaminen ei enää onnistu,sen olet jo todennut. Onko mahdollista vuokrata pieni kaivuri, sillä työ sujuisi joutuisasti. Myrkkyä ei kannata käyttää, silloin jäisi vielä kasvuston poistaminen sekä juurakoiden kaivaminen.Todellakin vaihtoehdot ovat vähissä. Kasvusto jatkaa riemukkaasti leviämistään . Jokunen seteli poistoon menee, mutta homma tulee kerralla kuntoon.

helianthemum
Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Viitapihlaja-angervo":
Liisa 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: