Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Muut aihealue Seuraava
pvm: 7.8.2020 8:14

Kysymys: Varjostavan ISON punapähkinäpensaan lyhentäminen

Muut

Pikkupihassani on kaksi ison omenapuun kokoista punalehtistä pähkinä"pensasta." Lajike Fuscorubra.  Miten saisin yli 4-metriset puupensaat kaksimetrisiksi taas? Naapurit näkevät hienot punaiset latvukset, minä vaan kärsin varjoista. Olen kevättalvisin poistanut alle metrin latvoista, sillä alempana kasvaa lähinnä runkoja pari metriä. Leveyttäkin komistuksilla on varmaan 5-6 metriä. Pensaat ovat 20-vuotiaita, uusia versoja tulee juurelle koko ajan.
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Punapähkinäpensas.   Jos olisikin ollut niin viisas että olisi alusta maltillisesti leikannut pensasta olisi tilanne toinen. Sama minulla, se vie valtavasti tilaa. Jatka maltillisesti leikkaamista kevättalvella kun lämpötila on nollan yläpuolella. Uusista versoista leikkaamalla saisi varmasti tuuheutta alas. Samoin on toistuvasti latvottava. Vuosien työnä ehkä selviät voittajana ja pensaan muoto alkaa miellyttää. Kaikenkaikkiaan kaunis pensas ja hieno väriläikkä pihassa.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Muut / Varjostavan ISON punapähkinäpensaan lyhentäminen":
Liisa 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Tuija aidan etäisyys isoista puista
Menestyykö tuija-aita ison kuusen vieressä ja jos ei menesty, niin kuinka kaukana isosta kuusesta aita menestyisi? Onko olemassa jotain konstia, joilla...